onsdag 11. juni 2014

Organisering = skjult hoarding?

"Image courtesy of John Kasawa / FreeDigitalPhotos.net".


Er det slik det egentlig henger sammen?? At det vi gjør når vi organiserer, kjøper nye kurver, esker, ringpermer o.l for å bli superorganisert og strukturert egentlig bare er å fyre opp under hoardingstendensene våre? For når vi har kurver eller esker å putte tingene i så gjør det vel ikke så mye fra eller til om det kommer en ekstra ting eller fem? For vi er jo organiserte, er vi ikke?

Jeg har tidligere tenkt at når man skulle rydde og organisere så måtte man ha til rådighet de ovennevnte eskene, boksene, kurvene etc. Men nå har jeg endret oppfatning. Disse tingene gjør at vi faktisk slapper av mer for vi tror vi er organisert og når vi ikke passer på så entrer ting og rot husene våre like raskt og uventet som en brottsjø.

Så mitt råd er å ikke investere i så mye som en eneste eske for å organisere rotet ditt. Det aller beste er å kvitte seg med alt overflødig slik at du ikke har bruk for å "organisere", men mens du venter på å komme så langt så kan du heller gå på jakt hjemme. Da finner du helt sikkert en pappeske, blikkboks eller en plastkurv som du kan samle rotet i. Og så kan du ihvertfall si deg fornøyd med at du ikke har dradd ennå en ting inn i huset. Det viktige her er jo å få ting ut av huset - ikke inn. Og i tillegg til dette så har du spart de pengene du ville måtte punge ut med for organiseringsverktøyet ditt. Er ikke det en win-win situasjon så vet ikke jeg...