fredag 5. september 2014

Latskap vs Muskelmenn


Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net



Jeg har i den senere tid blitt mer og mer oppmerksom på reklamer for rengjøringsmidler. Felles for de fleste av dem er at de hevder at vaskejobben går lekende lett, at middelet fjerner skitt, støv, fett etc uten at vi trenger anstrenge oss det minste. Alt vi trenger gjøre er å spraye på produktet, la det virke et minutt eller to og deretter skylle det av igjen og vips så har alt blitt skinnende rent og blankt. La Muskelmannen på flaske ta jobben så og si.

Det hele høres jo aldeles strålende ut hvis man kun tenker på resultatet man oppnår ved denne måten å gjøre rent på. Imidlertid er det  ikke så enkelt. Vi bør ikke lukke øynene (eller luktesansen for den del) for at disse produktene ikke er helt "stuerene". De er nok lovlige å selge, men det vil ikke si det samme som at de er bra hverken for oss eller for miljøet. ( Vi kjenner vel alle til kvelningsfornemmelsene som kommer etter at vi har sprayet rundt oss med ett eller annet rengjøringsprodukt..)

Hvis vi tenker oss om så vet vi at dette kan ikke være bra for miljøet. Vi får antakelig ganske så rent hus, men vil vi virkelig ha det på bekostning av helsen vår? Er vi blitt så svake og late at vi ikke klarer å skrubbe litt ekstra der det trengs? Eller er det tidsklemma som gjør at vi ikke lengre har tid til noe annet enn å spraye
litt gift rundt oss før vi løper til trening eller ett eller annet møte?

Jeg vil jo påstå at det er mulig å få akkurat like rent hus uten giftige kjemikalier. Det eneste det fordrer er at vi legger litt mer energi i vaskingen. Fordelen ved det - utenom at huset blir rent  - er at man kanskje kan klare seg uten å gå på trening for man har fått en bra workout av å skure huset... Dessuten slipper man å betale treningsavgift!

Så styr unna Muskelmenn på flaske...